Behandelingen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende behandelingen.

Pedicure behandeling

  • Desinfecteren van de voeten.
  • Annamnese en voetinspectie; ik vraag naar uw relevante gezondheidsproblemen zoals bv diabetes of reuma, huidaandoeningen en of u bloedverdunners gebruikt. Tevens inpecteer ik uw voeten.
  • Knippen en frezen van de nagels. Ik gebruik een natteckniek pedicuremotor, hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.
  • Behandelen van klachten zoals ingroeiende- en schimmelnagels.
  • Verwijderen van overtollig eelt en likdoorns.
  • Na de behandeling worden uw voeten ingemasseerd met een voetcreme.

Een deelbehandeling is ook mogelijk. Bijvoorbeeld het behandelen van een nagelprobleem of het verwijderen van een likdoorn.

Risicovoeten

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het verzorgen van risicovoeten. Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een huisarts of podotherapeut.

Risicovoeten kunnen ontstaan ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, ouderdom, kanker, spasticiteit en verwaarlozing.
Elk ziektebeeld brengt zijn eigen complicaties met zich mee en ieder lichaam reageert weer anders op behandeling. Voor veel aandoeningen geldt, dat de conditie van onze voeten er op een of andere manier onder te lijden heeft.

Om een indicatie te geven heb ik de meest voorkomende risicofactoren op een rijtje gezet:

Diabetes: Verminderde bloedtoevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen. In veel gevallen word deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Reuma: Ontstekingen, vergroeiingen, stijfheid, standverandering, verandering van weefsels.
Bij gediagnostiseerde Reumatoïde Artritis word in veel gevallen de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Hart- en vaatziekten: problemen met de bloedsomloop, slechte conditie, risico op wondjes die slecht genezen.

Ouderdom: stijfheid, standafwijking, dunner wordende huid, problemen met de bloedsomloop, risico op afwijkingen nagelgroei, zelf de voetverzorging niet meer kunnen uitvoeren.

Kanker: Dunner wordende huid en verschillende huid- en nagelproblemen ten gevolge van de behandeling.

Spasticiteit: risico op standverandering en verwonding, zelf de voetverzorging niet meer uit kunnen voeren.

nagelregulatie techniek

De nagelregulatie techniek is een uitstekende techniek om nagelproblemen zoals ingroeiende nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.

Bij ingroeiende nagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is veelal pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met diabetes of reuma dienen extra alert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes of spanstrookjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een à twee weken noodzakelijk.

nagelbeugel techniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Deze vorm van correctie is geheel pijnloos. De beugel is met kunsthars vastgezet, kan er niet af vallen, en groeit dan met de nagel mee. Na verloop van tijd valt deze er dan vanzelf af. Dit proces duurt wel een tijdje, en wordt tussentijds goed in de gaten gehouden door de voetverzorger/pedicure. Ook kan de beugel na verloop van tijd verwijderd worden om hem weer verderop op de nagel te plaatsen zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.